Mandskoret i Franken

”Wein, Weiber und gesang….” Dette var overskriften på programmet for Mandskorets tur til Franken som fandt sted fra d. 26. – 30. oktober 2017. …. Og overskriften kom til at passe med turens indhold.

23 kormedlemmer og deres koner eller kærester drog af sted i bus fra Kirketorvet tidlig torsdag morgen og arriverede til Hotel Drei Kronen i Burkundstadt først på aftenen. I de næste dage stod programmet på rundture i områdets smukke landskab, med stop ved gamle kirker, klostre, deltagelse i søndagsmesse hos munkene i Benediktinerklosteret i Schwarzach, guidet rundtur i den gamle stad, Bamberg, hvor den også stod på smagning af den specielle røgede øl. Der blev også tid til at besøge en vinbonde, hvor der blev smagt på 5 forskellige vine.

Vores dygtige og flittige rejseudvalg  (Hans, Ove og Aage), havde fået kontakt til et kor, hvis formand gav os en privat rundvisning af hans hjemegn samt fortælling om livet blandt vinbønderne. Samme aften mødtes vi med hans kor samt 3 andre (to mandskor samt et blandet) i Weisenohe til festmiddag, hvor der selvfølgelig blev serveret Scweinhaxe og Knödel…..hmmmm. På skift underholdt korene hinanden med uddrag fra deres respektive repertoire.- Det siges vi sang godt. - En herlig aften.

For at holde stemmerne ved lige øvede vi flere gange på hotellet. Dette også med henblik på, at afholde en koncert på hotellet den sidste aften, for både vores medbragte kvinder samt for de af byens borgere der havde lyst. Desværre havde hotelværten ikke fået annonceret vores koncert, hvorfor vi valgte kun at synge for vores koner og kærester.

Alle fik opfrisket deres tyske sproch, idet vores guide, Fred Körner, som har en stor viden og erfaring fra området, fortalte med stor humor og indsigt om alt det, vi fik at se…. på tysk.

En helt igennem vellykket, pragtfuld og oplevelsesfuld kortur. – Det gør vi gerne igen.