PRESSEINFORMATION

 

 Har du lyst til at synge med

 

i Mandskoret Sønderborg

 

 Torsdag den 19. september holder Mandskoret Sønderborg åbent hus, hvor alle interesserede mænd er velkomne til at lytte på eller synge med efter eget ønske.

 

 Det at synge i kor er ikke kun forbeholdt nogle få udvalgte, fortæller Carsten Hauerberg, der er formand for Mandskoret Sønderborg. Vi er stort set alle udstyret med en god sangstemme, som i nogle tilfælde blot skal ”trimmes” en lille smule. Derfor er devisen ”jeg kan ikke synge”, ingen undskyldning. Der er heller ingen krav om at man skal kunne læse noder og man kan få en helt gratis og uforpligtende prøveperiode på 6 uger, så der er ikke mange gyldige undskyldninger for ikke at møde op, siger Carsten Hauerberg.

 

 I 2021 har koret 100 års jubilæum og enkelte af de nuværende medlemmer har været med i både 50 og 55 år. Koret er i øjeblikket på 35 aktive medlemmer, men man vil gerne op på 45 – 50 medlemmer for hele tiden at være sikre på at kunne stille med et ”fuldt” kor til de forskellige arrangementer, idet det ikke er alle der har mulighed for at deltage hver gang.

 

 Koret øver hver torsdag klokken 19 på Alssund Gymnasiet i perioden fra februar til juni og fra september til december med Hanne Storm Bruus som dirigent og korleder. De fleste møder dog en halv time til et kvarter før for at nyde en øl eller en vand sammen med de andre.

 

 Herudover deltager Mandskoret Sønderborg i den årlige forårskoncert på Alsion hvor 10-12 af områdets kor giver koncert, ligesom koret har sine egen koncerter i Tørreladen på Cathrinesminde Teglværk, Christianskirken i Sønderborg og julekoncerten i Cafe Alsion, hvor gæstesolisterne i år er Mark & Christoffer.

 

 Som en del af Mandskoret Sønderborg bliver man ikke kun medlem af koret, siger Carsten Hauerberg, man får også 35 – 50 nye venner og et netværk, som altid er klar til at bakke op og masser af socialt samvær sammen med ægtefæller og partnere i form af interne arrangementer og udenlandsrejser m.v.

 

 Ingen undskyldninger er gældende, siger Carsten Hauerberg, heller ikke alderen, da mange af korets nye medlemmer først kommer med når de er pensioneret og har bedre tid til socialt samvær. Det gælder om at vi har det hyggeligt og kommer ud og møder nye mennesker, samt at vi kan leve op til det, som publikum forventer af os, når vi er ude at optræde.

 

 Selv om du måske ikke lige ser dig selv som en oplagt mulighed, så kom alligevel og se mulighederne, opfordrer Carsten Hauerberg. Når du har prøvet det, har du en helt anden oplevelse end det, du forestiller dig.

 

 Har du lyst til at prøve kan du blot møde op på Alssund Gymnasiet, Grundtvigs Alle 86 kl 18.45. Du er også velkommen til at kontakte Carsten Hauerberg på telefon  eller Aage Johannsen på telefon 23207442 hvis du har spørgsmål, eller hvis du eventuelt gerne vil hentes for at kunne deltage.

 

 På en øveaften i Mandskoret Sønderborg bliver der både øvet, sunget, men der er også tid til en øl eller vand og lidt almen hygge.

 

 

Opstart august 2019

15. august mødtes Mandskoret Sønderborg igen efter en lang sommerferie. 

En stor del af koret med damer, mødte frem i Holm, hvor Hjortespringsbåden har til huse. Vejret drillede endnu en gang, så vi måtte indlogere grillen i smedeværkstedet, og indtagelsen af pølser og drikkevarer foregik i museets samlingsstue.
Til trods for vejret havde vi en hyggelig og interessant aften med spændende fortælling om Hjortespringsbådens historie, samt indblik i hvordan alle de frivillige, som havde lavet kopien af båden, møjsommeligt havde arbejdet, for at få det hele op og stå. - Bageefter var der medbragt kaffe og kage, samt fællessang. - Et besøg værd.
D. 22. august går vi så igang med at indøve efterårets og vinterens repertoire. 
Er du interesseret i at opleve en øveaften, eller blive medlem af koret er du hjertelig velkommen på AGS (tidligere Amtsgymnasiet) hvor vi øver hver torsdag aften kl. 19.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Korfoto 2019

 

 

FAKTABOKS:

  • Mandskoret Sønderborg er stiftet i 1921
  • Koret har ca. 30 medlemmer
  • Der øves hver torsdag fra 19. – 21. på Alssundgymnasiet
  • Koret dirigeres og ledes af Hanne B. Storm, der er organist i Kværs og Egernsund kirker
  • Koret synger 4 stemmigt fordelt på 1. og 2. tenor, samt 1. og 2. bas
  • Der betales et årligt kontingent på 500,- kr. til koret og 700,- til DOF som koret er underlagt.

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Carsten Hauerberg på tlf. 20 18 68 72

 

Siderne er opdateret d. 19.08.2019:

Se vores persondatapolitik 

 

 

 

Se billeder fra:

"Syng sommeren ind" på Cathrinesminde Teglværk

Generalforsamling 2019

Stemmetræning

Nyt korfoto

Julekoncerten

....samt vores rejser