Mandskorets nye dirigent

Mandskoret får ny dirigent

Når Mandskoret Sønderborg starter op efter sommerferien er det med Egernsund og Kværs kirkers nye organist Hanne B. Storm som ny dirigent og korleder

Det var med vemod at Mandskoret Sønderborg måtte tage afsked med Jens Bauer ved sommerafslutningen på Cathrinesminde Teglværk i starten af juni, men der var simpelthen ikke timer nok i døgnet til både at passe jobbet som lærer på Musikskolen og være dirigent og korleder for Mandskoret, når hjemmefronten også skulle tilgodeses.

Der viste sig dog hurtigt nye emner på banen og allerede i starten af juli stod det klart, at det var Hanne B. Storm, der skulle være korets nye leder og dirigent.

Hanne B. Storm flyttede sidste efterår fra Sindal til Egernsund for at blive organist i Kværs og Egernsund kirke. Ud over sin uddannelse og erfaring som organist har Hanne B. Storm sideløbende efteruddannet sig som både korleder og dirigent, ligesom hun siden 2001 har været dirigent og leder for forskellige kor. Herunder blandt andet i 6 år for Sindal Mandskor. Hun har således både sin teoretiske baggrund og den praktiske erfaring i orden.

Dirigentskiftet har betydet, at Mandskoret både har måttet skifte øvedag og øvested. I stedet for at øve om tirsdagen på Dybbøl Skolen er øveaftnerne nu flyttet til om torsdagen til Alssund Gymnasiet.  Det kan selvfølgelig godt være lidt problematisk at skifte øveaften, idet det ikke er sikkert, at alle kan en anden aften. I dette tilfælde har det dog vist sig at være en fordel, da ingen har måttet melde fra, mens der til gengæld er kommet nogen til, som ikke har kunnet om tirsdagen.

Når Mandskoret starter op med den nye dirigent efter sommerferien skal både kor og dirigent straks  i arbejdstøjet, idet der i slutningen af oktober er planlagt en korrejse til Franken i Tyskland, hvor man blandt andet skal deltage i en stor koncert i Lillachtalhalle i Weißenohe med 4 andre tyske mandskor. Mandskoret skal endvidere give en  koncert for den lokale befolkning i Burkundstadt.