Mandskoret Sønderborg fik flot
diplom i Krakow

Mandskoret Sønderborg sang sig til et flot diplom ved den internationale korfestival ”Cracovia Cantans” i Krakow

Tirsdag den 10. juni drog 29 medlemmer af Mandskoret Sønderborg til Krakow for at deltage i 5th International Krakow Choir Festival 2014 og dyste i en international konkurrence for sangkor, der fandt sted den efterfølgende lørdag på Karlowicz Music School i Krakow.

Ud over selve konkurrencen var formålet med turen også at få lejlighed til at lytte til en række af de mange andre kor, der var med i festivalen, for at se om vi kunne lære noget, ligesom det var en kæmpe oplevelse, at Mandskoret selv fik lov til at synge i nogle af Krakows mange skønne kirker. I forbindelse med selve korfestivalen fik Mandskoret således fornøjelsen af at synge i blandt andet St. Catherine Church og den kendte St. Peter and Paul Church i Krakows gamle bydel, hvor både de lokale beboere og mange turister var samlet for at overvære arrangementet.

Lørdag den 14. juni var det så alvor, her skulle koret synge 4 fastlagte sange i den afgørende konkurrence for et internationalt dommerpanel på 5 medlemmer. Resultatet blev, at koret sang sig til et flot diplom og en tilkendegivelse af, at en ny lydfil ikke er nødvendig, hvis koret ønsker at deltage i fremtidige konkurrencer. Den sidste bemærkning betragter vi som lidt af en blåstempling af koret.

Ind imellem korprøver, sangduel og optræden blev der selvfølgelig også tid til udflugter og kulturelle oplevelser. Koret tager normalt på en udenlandsturne hvert tredje år, men det er første gang formålet har været kombineret med at deltage i en international konkurrence.